Rólunk

Mindig is szerettem a kutyákat. Első kutyusunk az első kertes házunkhoz köthető, egy kuvasz szuka, aki kiváló házőrzőnek bizonyult. Sajnos talán pont emiatt lopták el. Őt követte első németjuhász kanunk, Cézár, aki 13 gyönyörű évig volt velünk. Nagyon örültem, hogy ott lehettem a kiválasztásánál. Kiváló őrző-védő és igaz barát volt. Idős korában kapott társul egy szintén németjuhász, de szuka kiskutyát. Lassan, de biztosan összebarátkoztak. Lady természete teljesen más volt. Bizalommal és barátságosan viszonyult minden emberhez, nagyon ragaszkodó és játékos volt. Sajnos csak 3 évig élvezhettem a társaságát, ekkor elkóborolt és hiába kerestem. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a keresés során találtam ugyan egy németjuhász szukát, aki nem Lady volt, hanem Lisa és új gazdát keresett. Édesapámnál meg is találta.

Új fejezet kezdődött kutyás életemben mikor 2011-ben hozzánk került Bobó, a basset hound kisfiú. Szinte mindig együtt voltunk, bejárt velem a munkahelyemre. 2012-ben költöztünk és szerettünk volna egy társat neki. Májusban érkezett Molly, a 3 éves hovawart szuka, akivel azóta remekül összecsiszolódtak, nagyokat játszanak. Szeptemberben úgy alakult, hogy Manó nevű basset hound szukának új gazdit kerestek, befogadtuk. Ez a 3 csodálatos kutyus, homlokegyenest más természettel, de igen nagy harmóniát kialakítva egymással adta az ihletet a kennel megalapítására.

Molly érkezésével hosszú tanulási és gyakorlási folyamat indult el életemben. Elkezdtem kiállításra és kutyaiskolába járni vele. Rengeteg nagyszerű élménnyel gazdagodtam, sok kedves embert ismertem meg főleg a hovawart fajtát kedvelők és tenyésztők között. Ezek után nem volt kérdés számomra: a hovawarttal szeretnék foglalkozni. Ezért döntöttem úgy, hogy saját nevelésű, megfelelő ösztönökkel és viselkedéssel rendelkező kölyköt keresek. Molly remek tulajdonságai és tenyésztőjének sokéves tapasztalata miatt érkezett ismét Anonymus kutya a falkánkba: Anonymus Notus Íbisz, azaz Jenny. Sajnos csalódnom kellett. Jenny életének első két hónapjában elszendvedett sebeket nagyon sok energiával, szeretettel és munkával igyekszem begyógyítani. Lassan, de biztosan haladunk. Csupa szív kutya, aki ösztönösen a falkám legjobb házőrzője jelenleg. Agility edzésekre járunk vele, mert sportos alkat. Nagyon tetszik ez a sport neki és nekem is.

Célom, hogy olyan kutyákat tenyésszek, melyek a megfelelő családhoz kerülve legalább annyi szeretet tudjanak adni, mint amennyit én kaptok. Fontosnak tartom, hogy a kutya jó társ legyen a mindennapokban, könnyen alkalmazkodjon és fogékony legyen gazdája tanítására, ezáltal gyorsan és örömmel tanuljon.

Végel Gabriella